Pensioensparen bij Argenta

  • Maak een afspraak

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met je op te nemen en je beter van dienst te zijn. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Ontdek de mogelijkheden

Sparen voor je pensioen kan met een fonds of een verzekering. Samen met jou bekijken we welke formule bij jou past. Zo bouw je een mooie financiële reserve op voor een comfortabel pensioen.

Stort bij vóór 27 december

Doe je al aan pensioensparen bij Argenta? Dan raden we je aan om vóór 27 december bij te storten tot je het maximale fiscaal aftrekbare bedrag bereikt. Zo kun je je fiscaal voordeel optimaliseren.

Altijd een formule die bij je past

Je vindt bij Argenta altijd wel een pensioenspaarformule die bij je past.
Op maat van je beleggersprofiel en je financiële situatie. Het fiscaal voordeel geldt hoe dan ook voor alle formules.

Belastingvoordeel

Als je aan pensioensparen doet, geniet je mogelijk een belastingvermindering tot 30 % van het jaarlijks gestorte bedrag.

Geen instapkosten op fondsen

Bij Argenta betaal je geen instapkosten op stortingen in een pensioenspaarfonds.

Kenmerken pensioenspaarfonds

Kenmerken pensioenspaarverzekering

  • Pensioenopbouw
  • Jaarlijks fiscaal voordeel
  • Gegarandeerd rendement
  • Kapitaalbescherming
  • Mogelijke winstdeling
  • Flexibel sparen met vrije of automatische stortingen

De pensioenkloof overbruggen begint nu

Ken je de pensioenkloof? Dat is het verschil tussen je laatste loon en je pensioen. Je pensioen zal namelijk lager zijn dan je laatste loon. Het goede nieuws is dat je die kloof kunt overbruggen, bijvoorbeeld met pensioensparen!

Je wil € 960 per jaar of € 80 per maand sparen?

Zonder pensioensparen
€ 0
20 jaar pensioensparen
€ 27.779
30 jaar pensioensparen
€ 51.902
40 jaar pensioensparen
€ 87.563

Je wil € 1.230 per jaar of € 102,50 per maand sparen?

Zonder pensioensparen
€ 0
20 jaar pensioensparen
€ 35.592
30 jaar pensioensparen
€ 66.499
40 jaar pensioensparen
€ 112.191

Voor de berekeningen gaan we ervan uit dat er belegd wordt via een pensioenspaarfonds met een hypothetisch gemiddeld jaarlijks nettorendement van 4 %* en een jaarlijks gespaard bedrag van € 960 euro of € 1.230. Bij de berekening van het nettorendement werden de beheerskosten al in mindering gebracht.
De eindbelasting op 60 jaar werd ook in rekening gebracht. (De fiscale regeling is van toepassing op niet-professionele particulieren die in België wonen. Ze hangt af van de individuele situatie van de belegger en kan in de toekomst wijzigen.)

* Het bedrag dat hier wordt weergegeven is maar een benadering. Het effectieve rendement bij een pensioenspaarfonds is niet lineair en niet gegarandeerd. Het hangt ook af van het moment van de storting en diverse factoren, zoals marktomstandigheden. Deze voorstelling biedt geen enkele garantie voor het effectieve rendement in de toekomst.

Als je aan pensioensparen doet, geniet je mogelijk een belastingvoordeel. Hoe groot dat voordeel is, hangt onder andere af van het fiscaal stelsel waarvoor je kiest.

Er zijn twee mogelijkheden:

Je spaart tot maximum € 960

Je spaart tot € 960 (inkomstenjaar 2018).
Je geniet in dit geval een belastingvermindering van 30 % op je gespaarde bedrag (+ gemeentebelasting).

Je spaart tot maximum € 1.230

Je spaart meer dan € 960 en tot maximum € 1.230 (inkomstenjaar 2018).
Je geniet in dit geval een belastingvermindering van 25 % op je gespaarde bedrag (+ gemeentebelasting).

Wat als je je bestaande pensioenspaarfonds of –verzekering wilt overdragen?

1. Overdracht van een andere financiële instelling naar Argenta

Pensioenspaarfonds

Je kan het bedrag dat je al in een pensioenspaarfonds bij een andere financiële instelling spaarde overdragen naar een pensioenspaarfonds bij Argenta. Rekent je huidige financiële instelling daar kosten voor aan? Wij betalen ze je terug. Vraag naar de voorwaarden bij je kantoorhouder. Als je het volledige bedrag overdraagt, heeft dat geen fiscale gevolgen voor jou.

Pensioenspaarverzekering

Je kunt het bedrag dat je al in een pensioenspaarverzekering bij een andere financiële instelling spaarde overdragen naar een pensioenspaarverzekering bij Argenta. Maar dat is niet altijd de beste keuze. In sommige gevallen kan het interessanter zijn om het al gespaarde bedrag te laten staan, de stortingen in de lopende verzekering stop te zetten en alleen nog in je nieuwe pensioenspaarverzekering bij Argenta te storten. Bespreek je persoonlijke situatie dus zeker met je kantoorhouder. Hij helpt je graag om de juiste keuze te maken.

2. Overdracht binnen Argenta

Je kan de reserve van een pensioenspaarverzekering bij Argenta overdragen naar een pensioenspaarfonds bij Argenta of omgekeerd. Het geld dat je weghaalt uit je oorspronkelijke pensioenspaarformule wordt in principe dan wel tegen een hoger tarief belast. Mogelijk betaal je ook afkoopkosten. Het kan dus interessanter zijn om het geld gewoon te laten staan en vanaf het jaar nadien niet meer in je huidige maar in je nieuwe pensioenspaarformule te storten.

Ben je geïnteresseerd in pensioensparen?
Of wil je meer uit je pensioensparen halen?

We maken graag tijd om je persoonlijke situatie, je wensen en mogelijkheden met je te bespreken.
Zo kunnen we je de juiste pensioenspaarformule voorstellen. Of bekijken hoe we het rendement van je pensioenspaarformule kunnen optimaliseren.